Hvorfor er onlinespill så populært?

De fleste har et forhold til spill, og mange har også et forhold til nettspill. Men hvorfor har nettspill tatt av i Norge? En årsak er selvsagt at de fleste nordmenn har tilgang til internett, men dette er ikke hele forklaringen.

Lovbegrensing

Automatforbudet og streng kontroll av pengespill er delvis forklaringen på at nettspill er populært. Det er få pengespill tilgjengelige, unntatt på nettet. Norsk Tipping har enkelte spill, men utvalget deres er begrenset sammenlignet med de internasjonale nettcasinoene. Et eksempel er poker. Det er ikke lenge siden poker med ekte penger var helt forbudt i Norge. Nå er det lov å spille litt sammen med venner, men det er begrenset hvor mye penger man kan spille om. Derfor trekker pokerspillerne heller til nettet, der det er lett å finne pokerbord.

Hvorfor er poker en suksess?

Spillutvalget på internett er enormt, og det er selvsagt ikke alle som spiller poker. Spilleautomater er også en suksess. Men det er en forskjell på poker og spilleautomater. For å vinne på en spilleautomat trenger man bare flaks. For å vinne i poker, kreves det derimot logikk og strategi. Dermed føles det som man har gjort mer for å «fortjene» pengene når man vinner gevinster på pokersider. De som vinner på en spilleautomat har bare trykket på en knapp, uten å tenke mer over saken. Det er også morsomt, men det blir noe helt annet.

Hjemmekos

En annen årsak til at internettspill slår an, er at mange foretrekker å slappe av hjemme. Det er ikke alle som orker å pynte seg og gå ut om kvelden. De vil bare sitte i sofaen. Da passer nettspill perfekt som underholdning. Det er ikke nødvendig å kle seg fint for å spille på nettet, og spillene er alltid tilgjengelige, når det passer for spilleren.